Kategórie
 
 
 
 
 

Rieka môjho detstva

Blog
Napísal Redakcia Eshopu
31.08.2023

Týždeň v práci ubehol ako voda a my sme sa s Katkou vybrali na 48 hodinovú výpravu na rieku. V piatok navečer sme dorazili na vytipované miesto. Po rozbalení rybárskeho vercajchu som šiel hneď na vodu, zakŕmiť a vyviezť udice.

Na noc sme dali pod háčik jednu 24 mm guľku Marine mix Losos a Four fish mix Halibut cesnak od Pirko baits. Prvá noc bola bez záberu, no nám to nevadilo, lebo sme si oddýchli po náročnom týždni v práci. V sobotu ráno sa Katka rozhodla, že bude chytať cez deň jemnejšou technikou a pod háčik napichla Ultracorn XL Pop-up. Na prvú montáž pridala príchuť Scopex a na druhú Strawberry.

https://3fish.sk/sub/3fish.sk/images/blog/rieka%20mojho%20det.jpg

Zaviezol som jej udice a zakŕmil kvasenou kukuricou a 3Fish Kŕmnym boilies Jahoda. Po asi pol hodine prišiel prvý záber. Bol to pekný pleskáč. Zábery neprestávali a po pleskáčoch, karasoch, jalcoch a menších kapríkoch došiel na obed krásny záber. Netušili sme čo to bude, keď sa pred podberákom zjavil krásny amur. Zdolali sme ho, spravili pár fotiek, ošetrili a pustili späť do rieky.

Čakali sme, čo sa bude ďalej diať. Po asi hodine došla Katke ďalšia brutálna jazda, ďalší krásny amur, wau boli sme milo prekvapení no zároveň šťastní, aj keď ja som bol už vyše 16 hodín bez záberu. Do večera sa Katke stále darilo, zdolala ďalších troch menších kapríkov.

Pred zotmením sme previezli udice a išli oddychovať. Nad ránom nás zobudila brutálna jazda. Konečne na moju udicu. Po dlhom asi 20 minútovom spoločnom zdolávaní sa nám ocitol v podberáku krásny 16,5kg šupináč, pecka. Halibut cesnak zabodoval.

Po niekoľkých fotkách a ošetrení ho púšťam šťastný späť do rieky. Zaviezol som udicu zhruba na to isté miesto, odkiaľ prišiel záber a šiel som spať. Do rána bolo už ticho bez jediného pípnutia. V nedeľu ráno som Katke zase zaviezol udice na Ultracorn kukuričky nakŕmil som jej lovné miesto kukuricou a šli sme pomaly baliť. Počas balenia sa rozbehol Katkin prút. Po asi 15 minútovom súboji sa jej podarilo zdolať krásneho 90 cm amura.
 

Ďalší prút bol stále vo vode. No za chvíľu sa rozbehol aj ten. Po dlhom súboji sa nám vypol pri brehu vyše metrový amur. No čo už, nevadí, aj taká vie byť rybačka. Máme za sebou krátku no vydarenú výpravu.

Prajem aj vám veľa úspešných záberov a nech si užívate rybačku naplno či už so zábermi, alebo bez nich.